Vad är en arborist?

Om du tar din hund eller katt till en läkare för en viss åkomma, vill du vara säker på att den som behandlar ditt älskade husdjur vet vad de gör. Examen från en utbildning för veterinärer ger en sådan försäkring. Detsamma gäller för en “trädläkare.” En certifierad arborist är en yrkesperson som har utbildning i träds biologi, anatomi, funktion och livsmiljö. Vi vet hur träd fungerar, hur sjukdomar drabbar träd och hur trädens immunförsvar fungerar.

En av de viktigaste uppgifterna som arborist

Att diagnostisera och behandla sjukdomar och bakterier som kan infektera och döda träd och andra växter. Därför har de flesta arborister en certifiering inom sitt område och utbildning för att hjälpa dem att identifiera, diagnostisera och behandla sjukdomar som skulle kunna förstöra skog och landskap.

Arborister utför även estetiskt underhåll

Vår inställning är att beskära varsamt. Hårda ingrepp förstör trädets hälsa. Efter en beskärning bör trädet ha så mycket som möjligt av sin naturliga form intakt. Med vår beskärningsmetod siktar vi på att behålla våra träd vackra, friska och säkra.

Ett träds struktur kan vara en fråga om liv och död för människor som bor i närheten. Svaga, sjuka träd eller torra grenar kan spricka och falla på bilar, hus eller människor under dem. Trots alla de behandlingar som finns tillgängliga kan inte alla träd räddas. Det är inte förrän ett träd skriker efter uppmärksamhet som de flesta människor märker att det är ett problem.

Hör av dig redan idag!

Kontakta oss